Voor wie zijn onze lessen bedoeld?

Het onderwijs wordt gegeven aan beginners, gevorderden en vergevorderden.
Dit zowel op akoestische, elektrische en basgitaar.

Men kan kiezen tussen algemeen onderricht of lessen die specifiek gericht zijn op solospel. Workshops, bandcoaching en onder begeleiding maken van eigen nummers behoren ook tot de mogelijkheid van onze gitaarschool

In groepen of individueel.

Er wordt zowel groepsgewijs als individueel les gegeven. Bij groepsonderwijs is er een maximum van vier leerlingen per groep. De groepen worden zoveel mogelijk gevormd uit mensen van hetzelfde niveau en dezelfde interesse, zoals akoestisch of elektrisch. Er wordt ook rekening gehouden met de muzikale voorkeur, bijvoorbeeld bluesmuziek, rock & roll, funk, etc.
Wanneer dat gewenst wordt, leren de cursisten samen te spelen (band-vorming), of krijgen leden van een al bestaande band samen les om het samenspel te bevorderen (bandcoaching).

De duur van de groepslessen is een uur (60 minuten) per week.
De duur van privé-onderwijs is een half uur (30 minuten) per week.

Het lesmateriaal

Het lesmateriaal is door onszelf ontwikkeld en bestaat onder andere uit geselecteerde schema’s, riffs, solo’s etcetera.
De leerlingen kunnen alle nummers uit dit basisrepertoire zelf kopieëren.
De school heeft nu een bestand van ongeveer 800 nummers.

Het lesmateriaal wat tijdens de les behandeld wordt, wordt opgenomen m.b.v. de computer. De les kan vervolgens via een USB stick of mobiel meegenomen worden naar huis. Op deze manier kun je veelvuldig de les gebruiken om te oefenen of te studeren.

De methode

Door het gebruik van een mengpaneel met daarop aangesloten een stereoversterker en koptelefoons is het mogelijk snel en efficiënt te werken. Er staat altijd een microfoon open zodat alles wat er gezegd en/of gespeeld wordt voor iedereen te horen is. De gehele les kan door de leerling meegenomen worden op mobiel of USB stick.

Voorbeelden daarvan zijn:
• het opnemen van een behandelde gitaarpartij
• het opnemen van een oefen basisband (zang, gitaar, bas)
• het afluisteren van bestaande nummers, solo’s, baspartijen etc
• direct kunnen samenspelen met behulp van een drumcomputer